Články Předposlední kolo ročníku 2019 hostila dráha v Kozmicích

Předposlední kolo ročníku 2019 hostila dráha v Kozmicích

V sobotu 31. srpna se proběhlo již předposlední kolo letošního ročníku Táborské hasičské ligy. Tentokrát se družstva sjela na fotbalové hřiště v Kozmicích, kde se konal již jedenáctý ročník  soutěže „O pohár SDH Kozmice“. Celý den provázelo horké počasí a trať byla poměrně štědrá na dobré časy, i když žádné rekordy překonány nebyly. Celkem se na startovací čáru postavilo 30 mužských a 17 ženských týmů.

V mužské kategorii padlo pět šestnáctkových časů. Vítězem této kategorie se stala Špona Chářovice (16:38). Druhou příčku obsadil Šipoun (16:41) a bronz brali muži ze Skrýchova u Malšic. Na čtvrtém místě skončily Chotěmice s časem 16:80 a poslední šestnáctku zaběhly Tomice (16:94). Se šestou pozicí se museli spokojit muži z Kamenice nad Lipou, kteří dokončili svůj útok v čase 17:02. Nicméně světlo na pravém terči se rozsvítilo v úctyhodných 16:02, za což si také Martin Klecan (zapůjčen ze Šipounu) odnesl titul nejrychlejšího proudaře tohoto odpoledne. Sedmnáctku zaběhly Jaronice, Markvarec, Bězdědovice, Bohdalín, Drunče a konečně Žďár. Domácím se nedařilo, skončili na devatenáctém místě.

Po mužích přišly na řadu dámy. Nejrychlejší útok předvedly ženy z Bezděčína (17:06), jasné vítězky letošního ročníku THL v ženské kategorii. Na druhém místě skončily Dvorce s časem 17:28. Dvorecká levá proudařka, Klárka Schorná, sestříkla v 16:43 a stala se tak pro tento rok nejrychlejší proudařkou kozmické tratě. Třetí místo obsadily Ratměřice (17:30). Skvělý útok předvedly ženy z Chotěmic (17:71), které však kvůli prostřiku na pravém proudu skončily na nepopulárním čtvrtém místě. Pětici nejlepších ženských útoků uzavřel tým ze Zdešova (17:87).

Po ženách se postavilo na startovací čáru šest nejlepších mužských týmů. Nejrychlejší na zkrácené trati byli muži z Kamenice nad Lipou, při jejichž útoku se časomíra zastavila v čase 14:46.

Nedlouho po posledním útoku následovalo vyhlášení výsledků a předání cen nejlepším týmům. Celé odpoledne by se samozřejmě neobešlo bez rozhodčích a časomíry Strmilov, kterým patří ze strany pořadatelů velký dík.

Datum vytvoření: 7.9.2019 20:15

Táborská hasičská liga 2024