Články V Krátošicích se hasičská liga běhala do dvou ráno

V Krátošicích se hasičská liga běhala do dvou ráno

KRÁTOŠICE - V noci ze soboty na neděli se odehrála na louce pod rozhlednou v Krátošicích na Táborsku další soutěž ze seriálu Táborské hasičské ligy. Z letošních čtrnácti dějství to bylo sedmé a příští sobotu 4. srpna se liga v Řepči přehoupne do své druhé poloviny. V Krátošicích uspořádali tamní hasiči už třináctým rokem noční soutěž. Byla perfektně připravená a běžela jak na drátku. Pochopitelně na tom měla zásluhu i řada partnerů a sponzorů. Do dvou ráno absolvovalo svůj požární útok 22 ženských a 42 mužských týmů. Večerem sympaticky provázel Theodor Matouš, jinak moderátor Jihočeské ligy a hasičské televize.

 

Ženy zahajovaly soutěž po čtvrt na devět ještě za světla, postupně se ale i jim setmělo. Jako první šlo na start družstvo žen z Chrbonína a zaběhlo čas 20,24, který by je zařadil na jedenáctou příčku. Jenže rozhodčí hasičkám z Chrbonína připsali déčko - tedy diskvalifikaci za to, že namočily do kádě savici dřív, než byl připevněný koš. Jedenácté místo tak obsadily domácí hasičky z Krátošic. První desítka žen pak vypadala takto: 1. Bezděčín 16,75, 2. Ústrašice 17,22, 3. Chotěmice 17,70, 4. Lom 17,85, 5. Všechlapy 18,47, 6. Chlum 18,57, 7. Slapy 18,85, 8. Kamenice nad Lipou 19,26, 9. Dalovy 19,71, 10. Smrkov 20,16... Smůlu měly dva ženské týmy - Dvorce B a Choustník, které nedokončily.

 

Mužskou soutěž už za tmy zahájili podle tradice domácí. Hasiči z Krátošic na domácí půdě zaběhli časem 18,77 svůj rekord. Kdyby se bral čas pravého proudaře - 18,28, vecpali by se ještě do první desítky. Následoval neplatný pokus hasičů z Dalov, kterému se rozletěly hadice a totálně skropil našeho fotografa Iva Bukače. Kompletní reportáž tak vidíte jen díky jeho postřehu, stihl sklopit objektiv. Nejkurioznější "enko" si ale určitě připsala téměř v závěru soutěže Želeč. Člen týmu na rozdělovači si všiml, že proudařům jde voda příliš rychle, tak prostě kohouty zavřel, aby jim dal čas doběhnout. Zpětný tlak vody vyrazil koš z kádě a převrátil mašinu. Neplatných pokusů bylo za tmy poměrně dost, ale hodně bylo i radosti na čele soutěže.

 

Z prvenství se radovali kluci ze Stoklasné Lhoty (17,09), druhý byl Šipoun (17,22), třetí Zdislavice (17,46). Následující pořadí v první desítce: 4. Chotěmice, 5. Drunče, 6. Dobronice u Chýnova, 7. Jaronice, 8. Dubičné, 9. Český Rudolec, 10. Ústrašice B, které ještě stále byly pod devatenácti vteřinami...

Pořadatelé ocenili také týmy, které přijely se stříkačkou PS 12 - byly dva a lepší čas daly Dražice. Nejlepším proudařem se stal Milan Koubík z Daměnic (na levém proudu 16.52), nejlepší proudařky byly dvě - obě s časem 16,66. Byly to Kateřina Škrdletová z Chotěmic a Martina Michalová z vítězného Bezděčína.

Datum vytvoření: 15.8.2018 17:27

Táborská hasičská liga 2024