Články Devátý ročník soutěže „O pohár SDH Kozmice“

Devátý ročník soutěže „O pohár SDH Kozmice“

O poslední srpnové sobotě se konalo již předposlední kolo letošní série soutěží Táborské hasičské ligy. Na fotbalovém hřišti v Kozmicích se sešlo celkem 29 mužských a 14 ženských družstev. Navíc zde byla také kategorie veteránů (muži 35+), ve které mezi s sebou soupeřily 4 týmy. Celou soutěž provázelo, jako již tradičně několik posledních let, tropické počasí. Soutěž moderoval a k poslechu hrál všem jistě dobře známý DJ Hája. Samozřejmě nechyběla ani strmilovská časomíra, která je neodmyslitelnou součástí soutěží Táborské hasičské ligy.

Vítězem v mužské kategorii se stal Bohdalín s časem 16,81. Bohadalínští byli zároveň jediní, kterým se letos na kozmické trati podařilo pokořit čas 17 vteřin. Stříbrnou příčku obsadili muži ze Stoklasné Lhoty při jejichž útoku se zastavila časomíra na 17,06 vteřinách. Třetí se umístilo mužstvo z Chotěmic s časem 17,18. „Sedmnáctku“ měl dále SDH Slapy, Kamenice nad Lipou, Chýnov, Český Rudolec, Drunče, Řepeč a Ústrašice B. Domácí tým skončil těsně pod bodovanými místy. S časem 19,14 se kozmičtí museli spokojit s 16. příčkou. Hlavním favoritům letošního hasičského zápolení v rámci THL, týmům Krotějov Sport a Žďár, se bohužel příliš nedařilo. Krotějovští útok nedokončili a muži ze Žďáru obsadili až patnácté místo s časem 18,84. O mužském vítězi THL 2017 se tudíž rozhodne až na poslední soutěži letošního ročníku ve Zhoři u Tábora v sobotu 9. 9.

Ženskou kategorii tentokrát ovládla děvčata z Chotěmic, která svůj útok dokončila v čase 17,40. Na druhém místě se umístily Dvorce (17,95). Bronz si odvezly ženy z Nové Včelnice za čas 18,16. „Osmnáctku“ měly také Slapy, Chrbonín, Dvroce B, Smrkov a Bezděčín. Holky z Ústrašic, které jsou již teď jasnými vítězkami letošního ročníku Táborské hasičské ligy, obsadily v Kozmicích až deváté místo s časem 21,91. Domácímu týmu se nedařilo a s časem 30,15 obsadily kozmické holky až předposlední místo.

V kategorii veteránů zvítězili muži z Obory, kteří odběhli svůj útok za skvělých 17,78. Stříbrní byli Slapy D (19,76). Třetí nejlepší útok předvedli muži z Maršova (26,52), nicméně kvůli vysokému počtu půjčených závodníků, pohár za třetí místo získaly Slapy C (35,86).

Datum vytvoření: 6.10.2017 14:59

Táborská hasičská liga 2024