Články 6. kolo Emas Táborské hasičské ligy 2023 se konalo ve Slapech

6. kolo Emas Táborské hasičské ligy 2023 se konalo ve Slapech

6. kolo Emas Táborské hasičské ligy se konalo ve Slapech na fotbalovém hřišti. Soutěž byla noční a týmy se začaly sjíždět kolem 19. hodiny. Start závodu byl ve 21 hodin. Celkem se zúčastnilo 24 družstev mužů, 12 žen a 6 veteránů. Rozhodčími byli pan Doležal, pan Šustr, pan Čihák a pan Sedláček. Časomíru zajistil tradičně SDH Strmilov. Začínaly ženy, poté přišli na řadu veteráni a nakonec muži.

V ženské kategorii o vítězství bojovalo 12 týmů. Bylo to velmi napínavé. Na skvěle připravenou trať úderem 21. hodiny vyběhly nedočkavé ženy z domácího týmu Slapy ''X''. Před parádním publikem (za bzukotu všudypřítomných chroustů) si střihly parádní čas 18,74 a nakonec z toho bylo skvělé 3. místo a všem ukázaly, že se s nimi letos musí počítat na vyšších příčkách. První byly holky ze Zdislavic, které zatím vedou celkové pořadí ligy. Vyhrály s časem 18,05. Druhé místo obsadila Nová Včelnice s časem 18,70. Čtvrtý skončil Chlum, pátý Chrbonín. Nejrychlejší košařka byla ze Slap a nejrychlejší proudařka ze Zdislavic.

Jako další šli na start veteráni. Tuto kategorii ovládl tým z Chotěmic (16,44), druhé bylo Svaté pole (18,63) a třetí byla Skalice (20,19). Slapy, Žernovice a Daměnice bohužel nedokončily.  

Po přesunutí terčů šli na start muži. V této kategorii se na prvním místě umístili kluci z Jaronic s časem 17,01. Druhé místo obsadili muži z Českého Rudolce s časem 17,13. Třetí byli kluci ze Žernovic, kteří sestříkli v čase 17,55. Následoval Skrýchov u Malšic, Dobronice, Zdislavice. V této kategorii byly dva nedokončené pokusy a jeden diskvalifikovaný pokus. Nejrychlejší košař byl z Jaronic a nejrychlejší proudař byl ze Zdislavic.

Celá soutěž proběhla bez komplikací a po vyhlášení následovala diskotéka. Další kolo se bude konat ve Skrýchově u Malšic 15. července.

 

Datum vytvoření: 10.8.2023 12:40

Táborská hasičská liga 2024