Články Druhou polovinu letošního ročníku THL odstartovala soutěž v Kozmicích

Druhou polovinu letošního ročníku THL odstartovala soutěž v Kozmicích

                Tropická sobota v polovině srpna patřila soutěži „O pohár SDH Kozmice“. V posledních letech zde ani jiné počasí není, proto jsou závodníci zvyklí na tvrdší povrch trati, který vždy přinesl zajímavé časy. Na startovní listině se objevilo 21 týmů v kategorii mužů, 9 týmů v kategorii žen a 2 týmy z kategorie veteráni.

                V první kategorii byla výsledková listina velice nahuštěná. Nepadl sice žádný „šestnáctkový“ čas, možná díky roční nesoutěžní pauze, ale prvních pět týmů mělo čas „sedmnáctkový“. Nejlépe se útok povedl mužům ze Sloupu s časem 17,67s, kteří tím brali pohár pro vítěze. Druhé místo obsadili muži ze Svatého pole s časem 17,74s a na třetí místo se probojovali muži ze Strmilova s časem 17,79s. Těsně pod stupněm vítězů skončili muži z Chotěmic a pětici uzavřeli muži ze Skrýchova u Malšic.

                V kategorii žen již tak těsné rozdíly nebyly. Vítězství braly ženy ze Sloupu s časem 17,58s, na druhou příčku se s časem 18,48s dostaly ženy z Chrbonína a na třetí místo stačil čas 19,05s zaběhnutý ženami ze Zdešova. Čtvrtou příčku obsadily ženy ze Zhoře u Tábora a pátou pak ženy z Oltyně.

                V kategorii veteránů si pro první místo zaběhli Chotěmičtí v čase 16,36s, druhé místo brali veteráni ze Svatého Pole za čas 18,19s. Více soutěžících tato kategorie nepřinesla.

                Na zkrácené trati se ve finálovém rozběhu nejvíce zadařilo mužům ze Skrýchova u Malšic, kteří s časem 14,92s předvedli hezký výkon.

                Soutěž se obešla bez zranění a o hladký průběh se kromě pořadatelů postarali zkušení rozhodčí a časomíra Strmilov, kterým patří veliké poděkování.

Datum vytvoření: 15.8.2021 20:05

Táborská hasičská liga 2024