Články Páté kolo ročníku 2021 hostila dráha v Chýnově s pořadateli z nedaleké Nové Vsi u Chýnova

Páté kolo ročníku 2021 hostila dráha v Chýnově s pořadateli z nedaleké Nové Vsi u Chýnova

V neděli 25. července proběhlo již páté kolo letošního ročníku Táborské hasičské ligy. Tentokrát se soutěžní družstva sjela na fotbalové hřiště do Chýnova, kde se konal první ročník soutěže „O pohár starosty města Chýnov a starostky obce Nová Ves u Chýnova‟. Celý den provázelo teplé a slunné počasí. Travnatý povrch dráhy byl perfektně připraven, za což je třeba poděkovat místnímu fotbalovému klubu FC Chýnov. I přes tyto příznivé podmínky nepadl v mužské kategorii žádný „šestnáctkový‟ čas. Celkem do Chýnova přijelo změřit své síly 21 týmů mužů, 8 týmů žen a 2 týmy v kategorii veteránů.

Po jedenácté hodině se na start připravili hasiči z pořadatelského SDH Nová Ves u Chýnova. Po drobném zaváhání na koši obsadil pořadatelský tým s časem 19:36 dělené desáté místo. V letošním ročníku soutěže, v kategorii mužů, byly na děleném prvním místě za čas 17:30 týmy ze Zdislavic a Sloupu. Díky lepšímu času na pravém proudu s hodnotou 16:66 obdržel pohár za první místo tým ze Zdislavic. Pohár za druhé místo putoval do Sloupu. Na třetím místě se  umístili hasiči z nedalekých Dobronic u Chýnova za čas 17:32. Jako čtvrtí nejrychlejší zastavili časomíru v čase 17:77 hasiči ze Skrýchova u Malšic následováni Jaronicemi (17:81) a Žďárem (17:86). Ocenění za nejrychlejší koš v čase 3:71 putovalo do Jaronic. Cenu pro nejrychlejšího proudaře si zajistil již zmiňovaným časem 16:66 pravý proudař ze Zdislavic.

Po mužské kategorii následovala krátká pauza na přestavění trati a občerstvení rozhodčích. Poté se už na start postavilo první ženské družstvo hasiček z Nové Včelnice. Nejrychlejší útok předvedly ženy ze Sloupu, které dokázaly zastavit časomíru za 17:68 sekund. Levá proudařka dokonce za 17:28 a získala tak ocenění pro nejlepší proudařku. Druhý nejrychlejší tým Zdešov dokončil v čase 18:81. Stupně vítězů doplnily hasičky z Nové Včelnice s časem 18:89. Ocenění za nejrychlejší koš získala košařka z Choustníku za čas 4:51.

Po ženské kategorii přišla na řadu kategorie veteránů. Na této soutěži byly do této kategorie přihlášeny pouze dva týmy. Jednalo se o týmy veteránů z Chotěmic a ze Svatého Pole. Kategorii veteránů vyhrál s výsledným časem 15:63 tým Chotěmic. Na druhém místě se umístil tým Svaté Pole za výsledný čas 32:94. Pohár za třetí místo v této kategorii svého nového majitele bohužel nenašel.

Nedlouho po posledním útoku následovalo vyhlášení výsledků a předání cen nejlepším týmům. Za férové posuzování situací v průběhu soutěže patří velký dík všem rozhodčím a také časomíře SDH Strmilov.

Datum vytvoření: 29.7.2021 18:38

Táborská hasičská liga 2024