Články O pohár obce Nedvědice - 15.8.2009

O pohár obce Nedvědice - 15.8.2009

Již devátá soutěž ze čtrnáctidílného seriálu Táborské hasičské ligy proběhla v sobotu 15. srpna. Nyní se úlohy hostitele ujala obec Nedvědice nedaleko Soběslavi.

Za minulý ročník pořadatelé sklidili značnou kritiku, ale i přesto si sem přijelo zazávodit 27. družstev mužů a 10. družstev žen.

img 

Ti všichni byli zvědaví na to, zda se pořadatelé od loňska polepšili. A s klidným svědomím můžeme říci, že v něčem určitě ano. Slibovaná nová trať sice ještě není v dohledu, ale problém s vodou a vyhlášením Nedvědičtí vyřešili. Na závodníky tak čekal značně zvlněný terén po celé délce trati. Novinkou však oproti minulému ročníku byl nově vybetonovaný prostor kolem základny a kádě.

Soutěž zahájilo domácí družstvo mužů, které se na domácí půdě zajisté chtělo ukázat v tom nejlepším světle. Poměrně slušně rozběhnutý pokus však skončil u Jiřího Čížka, který nedokázal připojit béčkovou hadici na rozdělovač a značná ztráta je odsunula až na konec výsledkové listiny, kdy výsledným časem 55.88 sekundy uzavírali dokončené pokusy.

img 

Ještě hůře se vedlo Tučapskému dorostu a mužům z Rybovy Lhoty. Ti své pokusy nedokončili vůbec. Na horních příčkách výsledkové listiny už byly k vidění mnohem lepší časy. Desítku nejlepších uzavírali tentokrát mladíci z Kamenice nad Lipou. Po značném prostřiku na pravém proudu se časomíra zastavila až na čase 22.10 sekundy. O jedno místo a jednu sekundu byli rychlejší kluci z Heřmanče. Těm se podařilo srazit terče v čase 21.20 sekundy. Na celkově osmém místě skončili muži z Košického áčka, kteří si tuto pozici vybojovali časem 20.94 sekundy. Skvělí výkon však vystřihli „staříci" z Chrbonínského béčka.

img 
Jejich výkon s časem 20.35 sekundy jim zajistil sedmou příčku v celkovém hodnocení. Poslední, kteří nedokázali pokořit hranici dvaceti sekund, byli muži z Tučapského áčka. Jejich košař totiž nezachytil správně koš a cenné vteřiny ubíhali, než si ho připravil tak, aby ho mohl našroubovat na savici a tu následně ponořit do kádě. Čas 20.13 sekundy jim vynesl 6. místo. Kuriózní kousek se povedl Krátošickým. Poté co si na minulé soutěži vylepšili osobák, tak na této se jim ho podařilo zopakovat. Ten má hodnotu 19.85 sekundy. Tímto výkonem se zařadili mezi prvních pět týmů a zároveň byli první, kteří pokořili hranici 20. sekund.  Nepopulární bramborové místo v Nedvědicích vybojovali muži ze Stoklasné Lhoty. Po prostřiku Davida Vodičky na levém proudu se divákům ukázal čas 19.72 sekundy. Dle představ zajisté nebyl ani útok Chrbonínského áčka. David Dvořák, který dával koš snad až na potřetí, nabral značnou ztrátu, která se již nedala vymazat a Chrbonínští dokončili svůj pokus v čase 19.43 sekundy. Přesto se umístili na krásném třetím místě. Druzí skončili kluci z Chotěmického áčka. Vyrovnané sestřiky obou proudařů nestačili na vedoucí tým bodovací tabulky, kterým není nikdo jiný než Žďár. Chotěmický nakonec sestříkli v čase 18.53 sekundy. Pokořit hranici 18. vteřin se podařilo pouze mužům ze Žďáru. I když sestřiky nebyli úplně ideální, podařilo se na levém proudu Janu Kortanovi zaznamenat výsledný čas 17.98 sekundy. Luboš Paulus na proudu pravém srazil terč v čase 17.72 sekundy, za což si odnesl pohár pro nejrychlejšího proudaře.

img 

Po soutěži mužů opět následovala soutěž žen. V té na pátém místě skončily ženy z Kamenice nad Lipou, které zaznamenaly čas 22.12 sekundy. Čtvrté se umístily hasičky z Košic. Nejrychlejší voda z mašiny v čase 11.66 sekundy dávala naději na skvělé umístění. Bohužel Lucie Daňková na pravém proudu nestačila doběhnout k terčům, což znamenalo prostřik, po kterém se Strmilovská časomíra zastavila na hodnotě 21.38 sekundy. Pohár za třetí místo si z Nedvědic odvezly holky z Nové Včelnice. K tomu jim stačil čas 20.81 sekundy. Naprosto shodné sestřiky v čase 20.47 sekundy se podařio zaznamenat holkám z Chotěmic.

img 

Tento výkon však na první místo nestačil a Chotěmická děvčata brala druhé místo. Nejlepší výkon v soutěži žen předvedly hasičky Dvorce. Výsledný čas si připsala Katka Vejdová na levém proudu. Ten měl hodnotu 19.71 sekundy. Na pravém proudu Lucie Nováková sestříkla v čase 18.68 sekundy, za což si odnesla pohár pro nejrychlejší proudařku v tomto klání.

img 

Ale to ještě nebylo vše ze soutěžního dne. Pořadatelé si pro diváky a soutěžící připravili finále mužů, do kterého postupovalo 7. nejrychlejších. Na třetím místě skončili muži z Chrbonínského áčka. Výsledný čas měl hodnotu 16.58 sekundy. Prvenství ze základního kola však neobhájili muži ze Žďáru. Nejrychlejší proudař Luboš Paulus tentokrát chyboval a zaznamenal výsledný čas 15.64 sekundy. O jednu pozici si polepšili Chotěmičtí, kteří ve finále předvedli skvělý výkon. Ten jim vynesl první místo a čas 15.53 sekundy.

To je z prosluněného Nědvědického klání vše a nyní už začínají přípravy na další soutěž, která se koná 22. srpna v Kozmicích od 13. hodin. Všichni jsou srdečně zváni.

Celková bodovací tabulka má po této soutěži následující podobu.

Kategorie muži: 1. Žďár ( 121 bodů) ; 2. Chrbonín „A"  a Chotěmice „A" ( 98 bodů) ; 3. Mirošov ( 58 bodů) ; 4. Drachkov ( 56 bodů) ; 5. Tučapy „A" (51 bodů)

Kategorie ženy: 1. Chotěmice ( 62 bodů) ; 2. Dvorce „A" ( 58 bodů) ; 3. Nová Včelnice ( 48 bodů) ; 4. Kamenice nad Lipou ( 21 bodů) ; 5. Dvorce „B", Kozmice a Chrbonín (20 bodů)

Datum vytvoření: 21.8.2009 11:24

Táborská hasičská liga 2024