Články 10. kolo EMAS Táborské hasičské ligy se uskutečnilo na hřišti v Kozmicích

10. kolo EMAS Táborské hasičské ligy se uskutečnilo na hřišti v Kozmicích

10. kolo EMAS Táborské hasičské ligy se uskutečnilo na hřišti v Kozmicích. Soutěžící se začali sjíždět do areálu již po 12 hodině, startovní listina se začínala rychle plnit a její obsazení slibovalo atraktivní útoky. Celkem se sjelo 25 mužských týmů, 8 ženských týmů a 4 týmy kategorie veteránů. Počasí až na drobnou přeháňku soutěžícím přálo, takže na místní rychlé trati bylo k vidění několik velice vydařených útoků. Na celou soutěž dohlížela tradiční sestava rozhodčích pan Šustr, pan Doležal, pan Paulus, pan Čihák, časomíru zajistil SDH Strmilov. Tímto bychom chtěli všem ještě jednou poděkovat.

 

Teď již k samotné soutěži a výsledkům mužské kategorie. Hned od začátku bylo vidět, že týmy mají natrénováno. První dva týmy na startu dosáhly na sedmnáctkový čas. Jako třetí se na start postavil Krotějov Sport a nasadil pomyslnou laťku tak vysoko, že již nebyla překonána a s časem 16:62 se stal vítězem soutěže. O dalším pořadí rozhodovaly setiny a tak bylo vše napnuté do samého konce. Na druhé místo nakonec dosáhl tým z Českého Rudolce s časem 16:66, třetí příčku obsadil tým z Dobronic s časem 16:67. Čtvrté místo bral tým z Žernovic s časem 16:84 a páté místo patřilo Chotěmicím s časem 16:85. To byl i konec šestnáctkovým časům.

 

V ženské kategorii byl boj o umístění na stupních vítězů také napínavý. Dominoval tým z Bezděčína. Děvčata si výsledným časem 17:93 vybudovala dostatečnou rezervu a první místo bylo jasně jejich. Druhé místo obsadila děvčata z Chrbonína s časem 20:25, třetí místo pak děvčata ze Slap s časem21:26. Čtvrtá byla děvčata ze Zdislavic, která zaběhla čas 22:23 a patá příčka patřila Choustnickým děvčatům s časem 29:71.

 

I poslední, veteránská kategorie nabídla krásné časy. Tým Svatého Pole se startovním číslem 1 se svým útokem v čase 15:66 udržel vedení až do samotného konce. Druhé místo s časem 15:72 obsadil tým Chotěmic, třetí místo a čas 16:83 patřil Tučapům a pořadí v kategorii uzavřel tým Obory s časem 17:65.    

 

Na závěr se běželo i finále, kde byly k vidění pouze 2 dokončené útoky. Jako první skončil tým Žernovic s časem 14:60 a jako druhý byl tým Křenovic s časem 15:81.

 

Soutěž proběhla hladce a bez vážných zranění. Po vyhlášení se uskutečnila zábava s reprodukovanou hudbou a vše bylo náležitě zakončeno. Touto cestou bych chtěl poděkovat i všem zúčastněným, za bezproblémový průběh a všem, kteří se podíleli na organizaci soutěže za ochotu a věnovaný čas.

Datum vytvoření: 9.9.2022 9:25

Táborská hasičská liga 2024