Články Soutěž O pohár SDH Rybova Lhota

Soutěž O pohár SDH Rybova Lhota

V sobotu 18.6. 2022 se uskutečnilo 5. kolo Emas Táborské hasičské ligy. Toto kolo bylo zorganizováno týmem SDH Rybova Lhota. 

Organizátoři měli štěstí na počasí. V horkém dni se na trať ve Skalici, kde se soutěž uskutečnila, začali okolo 13. hodiny sjíždět týmy z Táborského okresu i širokého okolí. Celkem do Skalice zavítalo 20 týmů mužů, 8 týmů žen a 2 týmy starších žáků. 

Role startéra a hlavního rozhočího se ujal pan Jiří Šustr. Pana Šustra doplnil tým rozhodčích ve složení pomocný startér Jaroslav Paulus, čára stříkání Jiří Čihák a na kádi Jan Pánek. Časomíru jako obvykle zajišťoval SDH Strmilov.

V kategorii mužů si 1. místo a společně s ním i sud piva, odnesl tým z Jaronic s časem 17,30s. Na druhém místě se umístili hoši z Chotěmic (17,74s) a třetí místo vybojoval Bohdalín (18,01s).

Ve skupině žen si první místo odnesl tým z Chlumu (17,68s), druhé místo Bezděčín (18,73s) a třetí místo Nová Včelnice (19,43s).

V soutěži družstev starších žáků se s tratí nejlépe vypořádal tým SDH Nedvědice s časem 43,07s. Pro druhý tým – SDH Svaté pole, skončila soutěž neúspěchem. Tým si připsal neplatný pokus.

Po starších žácích se běželo finále mužů – zúčastnilo se celkem 5 týmů. První místo vybojoval tým SDH Strmilov s časem 15,18s před druhým Skrýchovem (16,12s) a třetí Novou Vsí (16,24S). SDH Jaronice a SDH Svaté pole závod nedokončili. 

Po skončení soutěže se konala party pro všechny týmy, které se rozhodli po vyhlášení výsledků zůstat a užít si hudbu či využít bazén připravený k osvěžení po náročném dni.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem sponzorům soutěže, rozhodčím a obsluze časomíry. Dále také všem, kteří se na organizaci a pořádání soutěže podíleli. 

Datum vytvoření: 4.7.2022 10:11

Táborská hasičská liga 2024