Články Hasičské klání v Nedvědicích

Hasičské klání v Nedvědicích

V sobotu dne 23. srpna se konalo již jedenácté kolo Táborské hasičské ligy.

Pořadatelé z Nedvědic přivítali na své soutěži 25 mužských týmů, 10 týmů žen a jako zpestření se ukázalo i 8 dětských týmů.

V Nedvědicích se konala THL poprvé, byli zde znát oproti zkušenějším pořadatelům drobné nedostatky. Jako například značně vlnitý terén a zavážení vody jednou cisternou také nebylo nejšťastnější řešení. Nicméně počasí se vydařilo a celkově se dá hovořit o povedené soutěži.

Jako první se na start postavilo domácí družstvo mužů "A", kteří zahájili odpolední klání časem 27.96s. Druzí se předvedli Chotěmice muži A a bylo se na co dívat. Ovšem menší prostřik na pravém proudu znamenal v celkovém hodnocení 4 místo s časem 19.11s. Pátí se na základně připravili muži Chrbonín "A". Vedoucí tým bodovací tabulky sliboval pěkný čas. Ten se také ukázal na světelné tabuli, když po vyrovnaných sestřicích na proudech se strmilovská časomíra zastavila na hodnotě 18.55s. Ovšem na startu ještě netrpělivě čekali další kandidáti na prvenství, a to muži z Dvorců, Mirošova a muži Tučapy "A". Dvorečtí měli svůj útok velice pěkně rozběhnutý, ale téměř dvouvteřinový prostřik na pravém proudu zhatil jejich šance. S časem 19.08s na první místo pomýšlet nemohli. Další se na startu připravili muži z Mirošova A. Svým pokusem útočili na vedoucí pozici, ale čas 18.83s v celkovém účtování znamenal druhé místo. Do výsledků ještě mohli promluvit muži z Tučap A, jejich pravý proudař zapůjčený z Dvorců,Milan Kulhánek srazil terč v čase 17.95s, což byl nejrychlejší sestřik tohoto klání, avšak levý proudař již nebyl tak přesný a konečný čas 19.21s stačil až na 5 místo.

V mužích tedy opět zvítězili borci z Chrbonína a vedou průběžnou tabulku společně s muži Dvorce s bodovým ziskem 131, kdy do konce ligy zbývají poslední dvě soutěže.
Po mužích se divákům předvedli také ženské týmy. Časový účet otevřeli opět domácí. Ale čas 24.92s nevěstil dobré umístění. Třetí se na startu objevili holky z Dvorců "A". Po vydařeném útoku se čas zastavil na hodnotě 18.90s, což znamenalo vedoucí příčku. Další na start nastoupili hasičky z Chotěmic a dosavadní nejlepší čas atakovali svým pokuse, když nejrychlejší proudařka soutěže, Marcela Fialová srazila terč v čase 18.17s. Avšak po zaváhání na pravém proudu to stačilo až na druhé místo s časem 20.00s. Jako třetí se umístili holky z Tučap s výsledným časem 22.24s.

V soutěži dětí zvítězilo družstvo Dvorce "B" s časem 22.24s, jako druhé se umístilo družstvoŽeleč časem 25.96s. a třetí se umístnili děti Košice "C", kterým se čas zastavil na výsledných26.44s.

Další, již předposlední soutěž se koná 20. září v Chotěmicích.

S pozdravem Petr Růžička hasiči Choustník

Datum vytvoření: 26.8.2008 5:13

Táborská hasičská liga 2024